Om Ida

Jag är 42 år.
Jag kommer från helt normala uppväxtförhållanden i Sverige.
Jag hade en trygg barndom.  

Ändå kämpade jag under så många år med en känsla av att inte veta vem jag var eller var jag hörde hemma. Jag kände mig så otroligt annorlunda inombords. 

Men jag spelade det sociala spelet så gott jag kunde. Jag försökte passa in i mallen för hur man ska leva och vad man ska göra för att vara ”normal”.  

Under 20 års tid var jag nästan alltid trött. Trött i kroppen och trött i själen. Jag undrade var alla andra människor hittade energi för att orka leva?  Jag brann inte direkt för någonting. Det fanns ingenting jag verkligen ville. För jag vågade inte ens tänka på vad det skulle kunna vara.  

2014 fick jag mitt första barn och det förändrade över en natt mitt sätt att se på livet.
Innan hon kom till världen valde jag (omedvetet) att bara ”följa”. Att inte aktiv ta egna beslut om viktiga saker i mitt liv. Jag gjorde alla mina livsval till oviktiga eller skilda från mig själv, allt för att slippa konflikten som kunde uppstå om jag valde något för mig. Jag var så omedveten att jag inte ens hade en aning om vad som kunde tänkas vara viktigt för mig.    

Med en liten bebis i famnen och mammainstinkter som gick över allt så tog ”följandet” äntligen slut. Det var som att sätta en punkt för kapitel 1 ”Mitt liv som följare” och påbörja kapitel 2 ” Mitt liv som ledare”. Jag började äntligen att leda mig själv.

Vad som har hänt de senaste 9 åren, efter att min dotter kom, behöver jag nog skriva en hel bok för att berätta om. Men det viktigaste var att jag upptäckte min högkänslighet och började tillåta mig att vara högkänslig. Och att jag började att steg för steg använda mig av min känslighet.

Ordet känslig klingar för många negativt. Jag ser ofta i blicken på människor jag berättar om personlighetsdraget för att jag "tappar" dem. Jag föredrar därför att identifiera mig som "högmedvetenhet" istället, eftersom att vara högkänslig innebär att vara medveten om så otroligt mycket som faktiskt inte alla andra människor är medvetna om.
 
Upplever du också att du är medveten om mer än de runt omkring dig? Då har du hittat rätt!  

Idag arbetar jag med att hjälpa högkänsliga personer som vill lära sig att hantera ALLA sina känslor, de tunga och de lätta. Att lära sig känslohantering innebär en möjlighet till att uppleva ett helt nytt livsflöde.

Jag arbetar med de som har bestämt sig att det är dags för en förändring. Även om det känns obekant, läskigt eller ångestfyllt så vet de att det är dags nu - att börja leva istället för att överleva.

Mitt jobb är på riktigt det bästa som finns! Tänk dig att varje vecka få följa andra personer på deras resa mot större självtillit och ett lugnare, härligare liv.  

Välkommen till mig!

// Ida Engström

Sedan jag var 17 år har jag arbetat med människor på många olika sätt.
Förutom det har jag drivit ett företag i dryckesbranschen under 8 år och läst många intressanta kurser inom bland annat religion och juridik. 

Mina utbildningar:
Sjuksköterska - Lunds Universitet
Reflexolog - Axelsons
Avancerad sjukvård och patienters lärande vid diabetes - Högskolan Väst
Högkänslig Samtalsterapeut och yogainstruktör - Högkänslighet Sverige
Yinyogainstruktör - Yoga Devi
Stresspedagog - Tärna Folkhögskola
Clear Balanceterapeut