Vad är viktigt på riktigt?

En fråga att återkomma till!

Kan du ibland uppleva hur du hamnar i obeslutsamhet? Hur du inte vet i vilken ände du ska börja ta tag i allting, att du är förvirrad och stressad över alla beslut som ska tas och att du bara vill slippa allt ansvar?

Då kansle du kan bli hjälpt av frågan ”Vad är viktigt på riktigt?”!

Genom att ställa den frågan till dig själv och lyssna till svaret får du information om vilken riktning du vill att ditt liv ska gå i. Varje gång du fastnar i obeslutsamhet, ställ frågan igen. Svaren hjälper dig i varje enskild situation att fatta det beslut som mest leder dig mot det som är viktigt på riktigt för just dig.

Nu tänker du kanske att, men så enkelt är det inte. Min omgivning ställer ju krav på mig, jag kan inte bara fatta beslut utifrån vad som är viktigt för mig?

Tänk om det inte är svart eller vitt? Tänk om du genom den här frågan kan fatta bättre beslut på ett enklare sätt och att det inte behöver utesluta att du är omtänksam om din omgivning? Tänk också om frågan kan hjälpa dig att se att det inte likställt att vara egoistisk och att fatta beslut för sin egen skull. Många gånger kommer inte ens någon i din omgivning att märka det, och många gånger kommer de faktiskt att bli glada när de ser att du äntligen väljer något för dig!

Resultatet? mer glädje, mindre stress, mindre kontroll, mindre ansvarstagande. Bara vinster!

Varför inte prova att ställa frågan direkt och se vad som kommer upp?

Vad är viktigt på riktigt för dig?

Kategorier: högkänslighet, hsp, känslor, Stresshantering, Vanor