Att välja eller inte välja

Vad händer när vi väljer?

Att våga ta ett val

Det kanske viktigaste vi människor har är vårt fria val.

Vi kan alltid välja och vi kan alltid välja om.

Det kanske inte alltid känns så men om du tänker på det så kommer du att se att det alltid finns ett annat val. Men, det kan absolut vara så att du inte är beredd att välja det. 

Om det alltid finns ett annat val så kan du inte skylla på någon annan för de val du gör i livet. Du har alltid möjlighet att välja något som känns bättre för dig. 

Nu kanske du kontrar med att det inte alls är möjligt, att vissa val får konsekvenser. Absolut! Men det innebär ju inte att de inte är möjliga? Eller? Nu pratar jag inte om vad du kan tänka dig utifrån det liv du levt hittills, nu pratar jag om vad som faktiskt är möjligt!  

När du väljer så tar du ett beslut.

Beslut är det som tar dig framåt.

Oavsett hur ”bra” eller ”dåligt” beslutet blir så har det tagit dig till en ny punkt där du är fri att välja igen och sen igen och igen och igen. Om du väljer att välja så väljer du förändring, att gå framåt.

Om du inte gör val, eller om du går och väntar på att välja, drar ut på det, är rädd för att ta fel beslut, då känns det som du står still. Det som sker när inget händer och du inte går framåt är faktiskt att du rör dig bakåt i stället. Eftersom allting är energi och allting alltid är i rörelse så behöver det en riktning och är det inte framåt så är det bakåt. Åt vilket håll vill du gå? 

Vad vill jag säga med det här då?

VÄLJ! Börja ta beslut i ditt liv. När du gör det så får du direkt information om nästa steg. Ibland kan informationen vara att det inte känns som rätt val. Fantastiskt, då vet du det! Välj igen! 

Du kommer att bli förvånad när du ser hur mycket ny information och hur mycket kreativitet som kan födas ur pyttesmå beslut om att gå i en viss riktning.

Och kom ihåg, det går också att välja att inte göra någonting, det är också ett val - ett medvetet sådant. 

Kategorier: coaching, energimedvetenhet, mål, riktning, Vanor